ခ်စ္စံအိမ္ဘေလာ့သည္ သိ၍တတ္လို ့ေရးၿခင္းမဟုတ္ပါ ရင္ထဲကစကားလုံးမ်ားကုိစာလုံးအၿဖစ္ေၿပာင္းလဲေရးသားၿခင္းသားၿဖစ္ေသာေၾကာင့္လာလည္ၾကေသာမိတ္ေဆြမ်ားအားလုံးကုိ အထူးေက်းဇူးတင္ရွိပါတယ္ရွင္

Tuesday, May 15, 2012

၀က္သားခ်ဥ္ခ်က္စားၾကမယ္..

အခုတေလာ ဟင္းခ်က္နည္းမတင္တာၾကာလို ့တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။။ ကုိယ္ၾကိဳက္တာကုိယ္တင္ထားတာေနာ္.. ဘာၿဖစ္ေနမွန္းကုိ မသိဘူး ငယ္ငယ္က ၀က္သားမစားဘူး .. ၀က္သားလို့ခ်က္တယ္ေၿပာတာနဲ့ ေခါင္းမူးလာတာ..အိမ္က ၀က္သားခ်က္ရင္ လမင္းအတြက္ အၿခားခ်က္ေပးရတယ္။။ အခုမ်ားေတာ့ ၀က္သား ၀က္သားနဲ ့လူလည္း၀က္ရုပ္ေလးေပါက္ေနၿပီ ဟီး ၀ိတ္ခ်မယ္ ၀က္သားမစားေတာ့ဘူးလို့တင္းထားေပမယ့္ ဆိုင္ေရာက္လို ့သုံးထပ္သားေလးမ်ားၿမင္လုိ့ကေတာ့ အလိုလိုၿခင္းထဲေရာက္ေနတတ္တာ ၀က္သားပါ.။။ အခု ခ်က္နည္းကလည္း ငယ္ငယ္က အေဖခ်က္ရင္ ၾကံၾကံဖန္ဖန္ လူေတြမ်ား ထမင္းသိုးနဲ့လုပ္စားၾကတယ္ေၿပာတတ္တာေလ ၀က္သားခ်ဥ္ခ်က္စားလို့ေတာ့ အဖြားအိမ္ေၿပးတာပဲ ေတြ ့နာနဲ့ကုိ မစားခ်င္တာ.. အခုမ်ားေတာ့ အဲအရသာကုိ ၾကိဳက္ေနၿပန္ေရာ လူေတြ လူေတြ ေၿပာင္းလိုက္တတ္ၾကပုံေၿပာပါတယ္။။ ကဲပါ စကားရွည္ေနတာ လိုအပ္တာ က ၀က္သား ထမင္း ဆား နႏြင္း အသားမွုန့္ အေရာင္တင္မွုန့္ ဆီ အနည္းငယ္ပါ။။
ပထမ ၀က္သားကုိ အေနေတာ္တုံးထားၿပီ ဆား နႏြင္း အသားမွဳန့္ အခု အခ်ဳိမွုန့္မသုံးေတာ့ဘူး ထမင္း နဲ့နယ္ေတာ့မယ္။။
နယ္ၿပီသားေလးကုိ ဗူးတခုနဲ့ထည့္ထားပါ အခ်ဥ္ အရမ္းၾကိဳက္ရင္ (၃)ရက္ထားပါ .. လမင္း (၂) ရက္ထားပါတယ္။။
ဒါကေတာ့ ခ်က္လုိ့ရၿပီေပါ့ အခ်ဥ္တည္ ထားတဲ့၀က္သားကုိ အေရာင္တင္မွုန့္ ဆီ ၾကက္သြန္နီ ၿဖဴ ေရာနယ္ၿပီ ေရနဲနဲနဲ ့ဆီသတ္ပါမယ္။။
ေသခ်ာေတာ့ ေစာင့္ၾကည့္ရပါတယ္ ထမင္းပါေတာ့ အုိကပ္နိုင္ပါတယ္.. ဆီၿပန္လာ၇င္ အသားအုပ္ေအာင္ ေရထည့္လိုက္ပါ.. မီးေသးေသးနဲ့ ခ်က္ထားပါ မၾကာခဏေမႊးေပးပါ..ဆီၿပန္လာလို ့အသားနူးလာရင္စားလို့ရပါၿပီ။။
အသင့္စားလို့ရပါၿပီ အိမ္မွာေတာ့ အဆင္ေၿပသလိုထည့္စားတာ ဓာတ္ပုံရုိက္လို ့ပန္းကန္ထဲထည့္ထားတာပါ ..:D

12 comments:

  1. တမ်ဳိးေလးပါလား..။
    က်မတို ့ေတာ့၀က္သားေတာက္ေတာက္စင္းၿပီး။
    ထမင္းနဲ ့ႏွယ္၊
    ဌက္ေပ်ာရြက္နဲ ့က်စ္က်စ္ထုတ္၊
    ၃ရက္ေလာက္ထားၿပီး၊ေပါင္းလိုက္ေတာ့
    ၀က္သားထမင္းခ်ဥ္ေလးျဖစ္ေရာ...။
    ဒီလိုေတာ့တခါမွခ်က္စားဖူးဘူး။
    နဲနဲေပးပါ...:))

    ReplyDelete
  2. ညီမေရ ဟင္းေတြပဲ ခ်က္ျပမေနနဲ့ဟ ။
    ဗိုက္ဆာလာျပီေနာ္ ။

    ReplyDelete
  3. အင္းေကာင္းမွာပဲ..တခါမွမစားဖူးဘူးမမ.. အားတဲ့ေန႔ခ်က္စားၾကည့္ရမယ္.. ခ်က္စားျဖစ္ရင္ ဒီပို႔စ္ကို ဖြင့္ထားျပီး ခ်က္မွပဲ ရမွာ :)

    ReplyDelete
  4. အဆီတံုးေလးထင္းေနတာပဲ...မိုက္တယ္ကြာ
    ဂီြ..ဂီြ..ဂီြ ...ဗိုက္ေတာင္ဆာလာျပီ..။

    ReplyDelete
  5. ကၽြန္ေတာ္လည္း ခ်က္ၾကည့္လိုက္ဦးမယ္ အမေရ...:)))

    ReplyDelete
  6. အရင္က၀က္သားခ်က္ရင္ ေခါင္းမူးတယ္..
    စားဖူးေတာ႕ၾကိဳက္သြားတယ္.. ၾကိဳက္သြားေတာ႔
    ၀က္ျမင္တာနဲ႕ လက္ညိႈးထုိးေနတာပဲ မဟုတ္လား...
    ၀ိတ္လည္းေလွ်ာ႔မေနနဲ႕ ၀လုိ႔၊ လွလုိ႕ ဆုိတဲ႕ စကားပဲရွိတယ္...
    ၀ ပါေစ... ၀က္ရုပ္နဲ႕ တူတယ္ေျပာလည္းစိတ္မေကာင္းမျဖစ္နဲ႕
    ပြင္႕( ရုပ္ရွင္သရုပ္ေဆာင္ )ေတာင္ မင္းသမီးျဖစ္ေသးတာပဲ....
    ္အဲတခုပဲ က်န္းမာေရး ေကာင္းတဲ႕အခ်ိန္မွာေတာ႔ ဘာမွေရွာင္မေနနဲ႕
    စားလုိ႔ရတာအကုန္သာ စား... က်န္းမာေရးမေကာင္းရင္ဟုိအစာေရွာင္
    ရ၊ ဒီအစာေရွာင္ရနဲ႕ စားခ်င္တာမစားရပဲ လူျဖစ္ရႈံးအုန္းမယ္... အသား
    မွာ၀က္တဲ႕ ... အကုိလည္းၾကိဳက္တာေတာင္ ဟုိးဖက္ေတာ္ေတာ္လြန္ေသး :P
    အခုလုိေတာ႕ မစားဖူး ေသးဘူး... ၾကည္႔ရင္းစားခ်င္လာျပီ...
    စားခ်င္ရင္ စားခ်င္တယ္ မွတ္...
    စားခ်င္ရင္ စားခ်င္တယ္ မွတ္...
    အင္း ဒါလည္း ရသာတဏွာ ပဲ... :P

    ခင္မင္စြာျဖင္႔
    ရာဇာေထြး

    ReplyDelete
  7. စားခ်င္လိုက္တာ....အဲ့ဒါမ်ိဳး...

    ReplyDelete
  8. တခါမွ မစားဖူးေသးဘူး လမင္းေရ....
    ၾကည့္ရင္းနဲ ့သေရယုိလာဒယ္ ဟိဟိ
    စမ္းခ်က္ၾကည့္မယ္
    ခင္တဲ့
    မုိးသူ(ေတာင္ၾကီး)

    ReplyDelete
  9. ေရာ္ ..ခ်စ္ေယာင္းေတာ ့ ..၀က္သားျဖတ္ထားပါတယ္ဆိုမွ ၊သားေရက်ေအာင္ လုပ္ျပီ ..။ဂလု ..ဂြိ ..။

    ReplyDelete
  10. ေက်းဇူးတင္တယ္မၾကီးေရအၿမဲတမ္းဝက္သားဟင္းၾကီးဆိုရိုးေနတာေပါ့ ကိုယ္တိုင္ေနာက္ခ်က္ၾကည့္လိုက္အံုးမယ္ဗ်ာ..

    ReplyDelete
  11. သား စာေမးပြဲနီးလို႕ မလည္ျဖစ္ပါဘူးဆိုမွ သာၾကိဳက္တာ ခ်က္ေကၽြးတယ္တဲ႕...ေရာက္ေတာ႕ ကုန္ျပီ....ဒီလိုမ်ိဳေလးေတာ႕မစားဘူးဘူး.....ငွက္ေပ်ာရြက္နဲ႕ထုပ္ထားတာဘဲ စားဘူးေသးတယ္....မေဟသီေလးနဲ႕သြားစားခဲ႕တဲ႕ဆိုင္ကိုလြမ္းလာျပီေနာ္...........

    ReplyDelete