မဂၤလာပါရွင္. ..စာမေရးၿဖစ္ေသးတာနဲ ့ထမင္းၿမိန္ေစမဲ့ ေတာနည္းေခၚမလား ဆီမပါဟင္းေခၚမလား... အေမကေၿပာေတာ့
ရခိုင္ဟင္းေလွာ္တဲ့..ရခိုင္လူမ်ဳိးတစ္ေယာက္ဆီကတတ္တာတဲ့ လမင္းအရမ္းၾကိဳက္တဲ့ ဟင္းပါ။။
ငယ္ငယ္ကေတာ့ခဏခဏစားၿဖစ္ေပမဲ့
အခုအေမကုိခ်က္ခိုင္းရင္ သမီးေရ အဲ့ဟင္းက အရြက္သာဆိုတာ ကုန္တာက အသားဟင္းခ်က္တာထက္ကုန္တယ္။။
ကုန္ဆို အခုေခတ္က အရြက္ေတြေစ်းၾကီးေနတာကုိ လမင္းတို ့ငယ္ငယ္ကေတာ့နယ္မွာေနေတာ့ အရြက္ေတြက လိုက္ခူးရင္
အမ်ားၾကီးရတယ္။။။သမီး ဟင္းေလွာ္စားခ်င္ရင္ လိုအပ္တဲ့အရြက္ေတြလိုက္ခူးဆို ဟင္းတစ္ခြက္ၿဖစ္တာပဲ။။ ၿမိဳ့ေရာက္ေတာ့ အကုန္ေစ်းၾကီးတာနဲ ့သိပ့္မခ်က္စားၿဖစ္ပါဘူး။။။ အခုလည္း လမင္း ဒီေရာက္တည္းက အခုပထမဆုံးခ်က္စားၿဖစ္တာပါ။။
အရြက္ေတြရွင္းတာရယ္... ၿခံထဲဘူးရြက္ ပဲေထာင့္ရွည္ ရုံးပတီသီး ခရမ္းသီးေတြစိုက္ထားေတာ့ က်န္တာသိပ္ၿပီးေတာ့မ၀ယ္လိုက္ရပါဘူး။။
ဟင္းေလွာ္ မွာလိုအပ္တာက .. ကန္စြန္းရြက္ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ မွ်စ္ ရုံးပတီသီး ဘူးရြက္ ပဲေထာင့္ရွည္သီး ထိကရုံရြက္လား ပင္လား :P
နယ္မွာတုန္းကေတာ့အစုံထည့္တယ္။။ အခုေတာ့ေတာ္ပါၿပီး ။။ေတာ္ၾကာအရြက္ဖုိးနဲ ့ခ်က္ၿဖစ္မွာမဟုတ္ေတာ့ဘူး..:D
ပါ၀င္တဲ့အရြက္ေတြကုိ အုိးထဲထည့္ၿပီး။။ပုံပါအတိုင္း မွ်င္ငါးပိ နႏြင္းမွုန့္ ဆီတစ္ဇြန္းရယ္..ဆား အခ်ုိမွုန့္ထည့္..
ၿငဳပ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္နီ ၿဖဴ ေရာၾကိတ္ထား ၿငဳပ္သီးစိမ္းမ်ားမ်ားထည့္ရပါတယ္။။ ရခိုင္ဟင္းဆိုေတာ့ စပ္မွစားေကာင္းပါတယ္။။
ဒါကအရြက္ေတြအကုန္ထည့္ထားၿပီး..
ၾကိတ္ထားေသာ ငရုပ္ၾကက္သြန္တုိ့ နယ္တဲ့အခါ လက္ပူမွာ ေၾကာက္ရင္ေတာ့ လက္အိတ္သို ့မဟုတ္ ဇြန္းနဲ ့နယ္ပါ..
ေမႊေနပါၿပီး ဟင္းေလွာ္ဆိုေတာ့ေလွာ္ရတာေပါ့..:P
က်က္ပါၿပီးရွင္ ထမင္းၿမိန္ေစၿပီးစပ္စပ္ေလးစားလို ့ေကာင္းမွေကာင္း.. ကုိယ္ပဲခ်က္ ကုိယ္ပဲေကာင္းေနတာထင္တယ္။။:P
ေနာက္တစ္ခုကေတာ့ လမင္းသူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္လုပ္စားတတ္တဲ့နည္းေလးပါ။။
ပဲေထာင့္ရွည္ရယ္ ငါပိ ဳငဳပ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္ၿဖဴ
ငါးပိကုိမီးအုံေပးလိုက္ပါ.. ဒါမွမဟုတ္ အခုေခတ္ေထာင္းၿပီးသားငါးပိေလးေတြရွိပါတယ္။။ၿငဳပ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္ၿဖဴထပ္ထည့္ၿပီး
ေထာင္းရပါတယ္.. လမင္းေတာ့ၾကိတ္လိုက္တယ္။။ ဒီမွာေထာင္းရမလြယ္ဘူး။။
ၾကိတ္ဖို ့အဆင္သင့္ပါ..
ရပါၿပီးလြယ္ကူၿပီး စားလို ့အရမ္းေကာင္းပါတယ္ အစိမ္းနံမၾကိဳက္သူမ်ားေတာ့ ၾကိဳက္မယ္မထင္ဘူး ပဲေထာင့္ရွည္သီး
အစိမ္းနံနည္းနည္းထြက္ပါတယ္.. လမင္းကေတာ့ ဘူးသီးနုနုကုိ အခ်ဳိခ်က္ေလးခ်က္ၿပီးတြဲစားလိုက္တယ္။။
အခုတေလာ ဆီၿပန္ဟင္းေတြ အသားဟင္းေတြမစားခ်င္တာနဲ ့.. ခ်က္စားေတာ့လည္း ေမာင္နွမေတြကုိသတိရလို ့တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။။။ ထမင္းၿမိန္ၿပီး..
က်န္းမာေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ..
စားခ်င္စရာေလး
ReplyDeleteအဲလို အသီးအရြက္ေတြကို ေလွာ္တာ ၾကိဳက္တာ
မ တို႕ကခ်င္ျပည္နယ္မွာလည္း ေလွာ္စားတတ္ၾကတယ္။
ပဲသီးကိုလည္း ေထာင္းစားတာၾကိဳက္တယ္။ သရက္သီးစိမ္းနဲ႕လည္း ေထာင္းစားၾကတယ္။
ခု ေထာင္းထားတဲ႕ပံုေလးၾကည္႕ျပီး ထမင္းေတာင္ဆာလာျပီ။။
ညီမေလးေရ။(ဆရာေလးေရ)
ReplyDeleteဟင္းေလွာ္ေလးဖတ္သြားတယ္ေနာ္။ ဒီလိုဟင္းခ်က္ေကာင္းရင္ေတာ့... တစ္ေန႔...သူမပစ္ဘဲ ခ်စ္ေနေတာ့တာ
ေသခ်ာ ဧကန္မုမလႊဲပါဘဲ။ မွတ္သားသြားပါတယ္။ ျပန္ဆံုၾကမွ စားရေတာ့မွာေပါ့။
ခင္တဲ့
မၾကီးလြမ္း
ဗိုက္ေတာင္ ဆာလာၿပီမမ... :))))
ReplyDeleteဟင့္ အားလုံးစားခ်င္တယ္။ ဒါေပမဲ့ အဲလိုပုံနဲ႕ျပလဲ မခ်က္တတ္ဘူး။ ခ်က္နည္းေျပာလဲသိဘူး။ တုံးတယ္ေနာ္ းP
ReplyDeleteရခိုင္ဟင္းကိုအရမ္းၾကိဳက္တယ္
ReplyDeleteဒို႕ေဘာ္လာရီး လက္စြမ္းၿပတာ
ReplyDeleteသြားရည္ေတာင္ယိုတယ္
ေအာ္႕႕႕႕႕ စားခ်င္တိုင္းမစားရတာလဲ အခက္သားပါလားးးးးး
လမင္းက မိန္းခေလးပီသတယ္ေနာ္ ....
ReplyDeleteအခ်က္အျပဳတ္လဲ ဆရာပဲ
ကၽြန္ေတာ္တုိ႔.ေတာင္ေပၚေဒသဖက္က..ပေလာင္လူမ်ိဳးေတြခ်က္တဲ့ဟင္းလဲ အဲလုိငရုတ္သီးစပ္စပ္ေလးနဲ႔..ဆီမပါသေလာက္ပဲ.သုိ႔ေပမယ့္..လွ်ာလည္ေအာင္ ကုိစားေကာင္းခ်က္ဗ်ာ...... အခ်စ္ဆုိတာ...စိတ္ညစ္စိတ္ပ်က္စရာလုိ႔ ထင္ေပမယ့္လည္း..ခ်စ္ခ်င္ၾကသလုိ..ငရုတ္သီးစပ္တယ္ဆုိေပမယ့္...ငရုတ္သီးစပ္စပ္ကုိလည္း.ႀကိဳက္သား...:D
ReplyDeleteဗိုက္ဆာေနတဲ့ အခ်ိန္သည္ဟင္းေလးေတြနဲ႔ စားလိုက္ရရင္ေတာ့ ေတာ္ေတာ္စားလို႔ျမိန္မွာပဲ
ReplyDeleteပံုေလးေတြကိုၾကည္႔ရင္းေတာင္ဗိုက္ဆာလာျပီ ^_^
၂ မ်ိဳးလံုးၾကိဳက္တယ္ အရြက္ဟင္းဆိုရင္ကိုၾကိ္ဳက္တာ. ပဲေတာင့္ရွည္ကို အဲလိုေထာင္းျပီးစားလို႔ရတယ္ဆိုတာ ခုမွသိတာမမေရ.. ဟင္းအသစ္တစ္မ်ိဳး ဗဟုသုတရသြားျပီ
ReplyDeleteဂလု
ReplyDeleteစာလာဖတ္ရင္း သြားရည္ေတြ အေတာင္႔လုိက္ ျမိဳခ်လုိက္ရတယ္ဗ်ာ
အရြက္မေပါလုိ႔ ခ်က္စားႏုိင္မည္မထင္ :)
ဗိုက္ေတာင္ဆာလာပီ... ရခိုင္ဟင္းသိပ္ၾကိဳက္တာ..ဆီမပါတာပိုေကာင္းတယ္.. အေဆာင္မွာေနတုန္းက အိမ္က ပို႔ေပးတဲ့ အမဲသားေၾကာ္နဲ႔ ရခိုင္မေလးေတြခ်က္တဲ့ အရြက္ေလွာ္ဟင္းနဲ႔ သြားသြားလဲစားတာ...
ReplyDeleteေအာင္က ပဲသီး နဲ႕ ေထာင္းထားတဲ့ ဟာ စားခ်င္တယ္ ..
ReplyDeleteဟင္းေလွာ္တဲ့လား... နာမည္ကိုက တမ်ဳိးေလး... တခါမွေတာ့ မစားဖူးဘူး။ စားလုိ ့ေကာင္းမဲ့ပံုေလး...း)
ReplyDeleteစားခ်င္တယ္
ReplyDeleteဟင္းေလွာ္ေလး စားခ်င္လိုက္တာ...
ReplyDeleteလွ်ာရည္ေတာင္က်လာပီ......ရွလြတ္ :D
ReplyDelete