မဂၤလာပါရွင္...စာေရးနည္းေနေသာ ေဒၚလမင္း ဘေလာ့ကုိ ေယာင္လည္လည္ေရာက္လာခဲ့ပါတယ္။။:)
အေၾကာင္းက ညီမေလးရုိးေၿမက်က စာေရးနည္းေနတယ္ ဆိုတာကတစ္ေၾကာင္း.. ညီမေလး May thinn
ေလးက ဘေလာ့ဆီကုိဆြဲေခၚသလို ၿဖစ္ေနတာရယ္.။။ မေန ့က ပဲၿပားသက္သတ္လြတ္ဟင္းခ်က္စားၿဖစ္ေတာ့
တင္မိေလေတာ့... ဘေလာ့မွာတင္ေပးပါဆိုလာတယ္။ ဒါနဲ ့ေဖ့ဘုတ္မွာ ပဲေၿပာမယ္လုပ္ေတာ့ သူမနာမည္ကုိ ရွာမရၿဖစ္ေနတာနဲ ့ဒီကုိေရာက္လာခဲ့တယ္။။။ စာေတြလည္းေရးေနတာပါပဲ။။။
တစ္ခုမွၿပီတာမရွိ.. အိပ္ေတာ့မယ္ဆို ေခါင္းထဲေရာက္လာတယ္။။ စဥ္းစားထားၿပီ မနက္အားေတာ့ေရးမယ္လုပ္တယ္.. ဘယ္ကစေရးရမလည္းၿဖစ္သြားတယ္။။ ဒါနဲ ့အိပ္ယာေဘး စာအုပ္
ေဘာ့(လ္)ပင္ ထားအိပ္ေတာ့လည္း ဟို တစ္စ ဒီတစ္ ၀က္နဲ ့.. အပ်င္းၾကီးေနတာလည္းပါတယ္။။
ၿပန္ရေတာ့မယ္ ဆိုေတာ့ ဟိုသြားခ်င္ ဒီဟာ၀ယ္ခ်င္နဲ ့စိတ္မတည္ၿငိမ္တာလည္းပါေတာ့ စာဘက္မလွည့္နိုင္ၿပန္ဘူး.. ။။ ဘေလာ့ ေမာင္နွမေတြကုိလည္း သတိရပါေၾကာင္း အားရင္အားသလိုလည္းလည္ၿဖစ္ပါတယ္ေနာ္။။။ စကားနည္းနည္းရွည္ေနတာက ပဲၿပားခ်က္နည္းေလးကလြယ္တာေၾကာင့္ ကုိယ္ေၿပာခ်င္တာေလထည့္ေရးမိတာပါ...:D
အခုတေလာလည္း ၀ိတ္ခ်တယ္မေၿပာခ်င္ေတာ့ပါဘူးေလ.. ၀ိတ္မတက္ေအာင္ပဲေၿပာေတာ့မယ္။။ အသီးအရြက္ နုိ ့ ပဲ ၊ ပဲၿပား ဒါေတြပုိ စားၿဖစ္တယ္.. အသားေတြလည္း မစားခ်င္ေတာ့ဘူး။။။
မွတ္ခ်က္ ၿမန္မာၿပည္ ၿပန္မွာဆိုေတာ့ အက်င့္ရေအာင္ ..:P ၿမန္မာၿပည္ကလူေတြေၿပာၾကတယ္။။
အသား ၊ ငါး ေစ်းေတြအရမ္းၾကီးတာတဲ့ ေတာ္ယုံလူေတြ မစားနိင္ၾကဘူးတဲ့.. ဒါေၾကာင့္ပါ။။ :D
အသီး အရြက္ေတြပဲၾကေတာ့လည္းခႏၶာကုိယ္ က မလုံေလာက္ၿပန္ဘူး ထိုေၾကာင့္ ပဲ၊ ပဲၿပား နို ့ေတြနဲ ့
တြဲဘက္စားေသာက္ေနပါေၾကာင္းနွင့္ ၀ိတ္ခ်သူ သို ့မဟုတ္ ၀ိတ္မတက္ေစခ်င္သူ....:)
ပဲၿပား ဟင္း အတြက္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၊ ၾကက္သြန္နီ ၊ၿဖဴ ၊ ပဲငံၿပာရည္ ၊ မန္က်ီရည္ ၊ နံနံပင္ ဆား ၊ နႏြင္း ၊ရသာမွုန့္ ဒါဆို
လုံေလာက္ၿပီး။။
ၾကက္သြန္နီ ၿဖဴ ဆီသတ္ ေရာင္ေလလွလာၿပီဆို အေရာင္တင္မွဳန့္ ငရုပ္သီးမွဳန့္ ေပါ့ေနာ္..
သင့္ေတာ္သလိုထည့္ နႏြင္းထည့္ ပဲငံၿပာရည္က ငါးၿပာရည္ အစားသုံးတာပါ.. ဆားထည့္
ရသာမွဳန့္ မန္က်ီရည္ေလး နည္းနည္းထည့္ မထည့္ခ်င္လည္းရပါသည္..။။ ၃ မိနစ္ေလာက္ ဆီဆက္သတ္ၿပီ ပဲၿပားတုံးေလးေတြထည့္ေမႊ ၿပီ ခဏထားၿပီနံနံပင္ အုပ္လိုက္ ဒါဆိုရပါၿပီ...။။
လြယ္တယ္ေနာ္... လမင္းတို ့က ဟင္းကုိ အခ်ိန္ အၾကာၾကီးခ်က္ေနရတာမ်ဳိးလုံး၀ မၾကိဳက္ပါ..
အတတ္နိုင္ဆုံး ဘယ္လိုၿမန္မေအာင္ခ်က္ရမလည္းဆိုတာ အၿမဲစဥ္းစားတယ္။။
ဘာလို ့လည္း သိလား ဟင္းခ်က္ၿပီ မီးဖိုေခ်ာင္ထဲ အခ်ိန္ကုန္ေနတာကုိ လုံး၀မၾကိဳက္ပါ။။။
ခ်က္ရတာလြယ္ၿပီ အရသာရွိတဲ့ ပဲၿပားသက္သတ္လြတ္ဟင္းပါ။။။
ေနာက္တစ္နည္းပါ တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။။။ အမ်ဳိးမ်ဳိးခ်က္စားေပါ့ေနာ္....:)
လိုအပ္ေသာ ပစၥည္း..
ပဲၿပား ပဲငါပိ ပဲငံၿပာရည္ ၾကက္သြန္ၿမိတ္.. ခရမ္းခ်ဥ္သီး အေသးေလးေတြ.. ၾကက္သြန္နီ ၿဖဴ ဆား ရသာမွုန့္ ေပါ့ေနာ္..
ခ်က္နည္းကေတာ့.. ၾကက္သြန္ၿဖဴကုိ ဆီသတ္ အေရာင္ေလး၀ါလာရင္ ပဲငါပိနည္းနည္းထည့္ ေမႊခဏထား ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ ၾကက္သြန္နီထည့္ ၾကက္သြန္နီက ၾကိဳက္သလိုလွီးနိုင္ပါတယ္.. အတုံး မဟုတ္လည္း အ၀ိုင္းေလးေပါ့... ခဏထား အရသာၿမည္း ပဲငံၿပာရည္ထည့္ ပဲၿပားထည့္ ၃ မိနစ္ေလာက္ထားၿပီ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ အုပ္လိုက္..
သူလည္း အရသာတစ္မ်ဳိးနဲ ့စားလို ့ေကာင္းပါသည္...။။။ အခ်ဳိခ်က္ေပါ့.. ၿမန္မာေတြ အေနနဲ ့ေတာ့
အေပၚကနည္းက ပို ေကာင္းမယ္ထင္တယ္။။ ၾကိဳက္နွစ္သက္သလိုခ်က္စားနိင္ပါသည္။။
အားလုံးက်န္းမာေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ......................
အေၾကာင္းက ညီမေလးရုိးေၿမက်က စာေရးနည္းေနတယ္ ဆိုတာကတစ္ေၾကာင္း.. ညီမေလး May thinn
ေလးက ဘေလာ့ဆီကုိဆြဲေခၚသလို ၿဖစ္ေနတာရယ္.။။ မေန ့က ပဲၿပားသက္သတ္လြတ္ဟင္းခ်က္စားၿဖစ္ေတာ့
တင္မိေလေတာ့... ဘေလာ့မွာတင္ေပးပါဆိုလာတယ္။ ဒါနဲ ့ေဖ့ဘုတ္မွာ ပဲေၿပာမယ္လုပ္ေတာ့ သူမနာမည္ကုိ ရွာမရၿဖစ္ေနတာနဲ ့ဒီကုိေရာက္လာခဲ့တယ္။။။ စာေတြလည္းေရးေနတာပါပဲ။။။
တစ္ခုမွၿပီတာမရွိ.. အိပ္ေတာ့မယ္ဆို ေခါင္းထဲေရာက္လာတယ္။။ စဥ္းစားထားၿပီ မနက္အားေတာ့ေရးမယ္လုပ္တယ္.. ဘယ္ကစေရးရမလည္းၿဖစ္သြားတယ္။။ ဒါနဲ ့အိပ္ယာေဘး စာအုပ္
ေဘာ့(လ္)ပင္ ထားအိပ္ေတာ့လည္း ဟို တစ္စ ဒီတစ္ ၀က္နဲ ့.. အပ်င္းၾကီးေနတာလည္းပါတယ္။။
ၿပန္ရေတာ့မယ္ ဆိုေတာ့ ဟိုသြားခ်င္ ဒီဟာ၀ယ္ခ်င္နဲ ့စိတ္မတည္ၿငိမ္တာလည္းပါေတာ့ စာဘက္မလွည့္နိုင္ၿပန္ဘူး.. ။။ ဘေလာ့ ေမာင္နွမေတြကုိလည္း သတိရပါေၾကာင္း အားရင္အားသလိုလည္းလည္ၿဖစ္ပါတယ္ေနာ္။။။ စကားနည္းနည္းရွည္ေနတာက ပဲၿပားခ်က္နည္းေလးကလြယ္တာေၾကာင့္ ကုိယ္ေၿပာခ်င္တာေလထည့္ေရးမိတာပါ...:D
အခုတေလာလည္း ၀ိတ္ခ်တယ္မေၿပာခ်င္ေတာ့ပါဘူးေလ.. ၀ိတ္မတက္ေအာင္ပဲေၿပာေတာ့မယ္။။ အသီးအရြက္ နုိ ့ ပဲ ၊ ပဲၿပား ဒါေတြပုိ စားၿဖစ္တယ္.. အသားေတြလည္း မစားခ်င္ေတာ့ဘူး။။။
မွတ္ခ်က္ ၿမန္မာၿပည္ ၿပန္မွာဆိုေတာ့ အက်င့္ရေအာင္ ..:P ၿမန္မာၿပည္ကလူေတြေၿပာၾကတယ္။။
အသား ၊ ငါး ေစ်းေတြအရမ္းၾကီးတာတဲ့ ေတာ္ယုံလူေတြ မစားနိင္ၾကဘူးတဲ့.. ဒါေၾကာင့္ပါ။။ :D
အသီး အရြက္ေတြပဲၾကေတာ့လည္းခႏၶာကုိယ္ က မလုံေလာက္ၿပန္ဘူး ထိုေၾကာင့္ ပဲ၊ ပဲၿပား နို ့ေတြနဲ ့
တြဲဘက္စားေသာက္ေနပါေၾကာင္းနွင့္ ၀ိတ္ခ်သူ သို ့မဟုတ္ ၀ိတ္မတက္ေစခ်င္သူ....:)
ပဲၿပား ဟင္း အတြက္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၊ ၾကက္သြန္နီ ၊ၿဖဴ ၊ ပဲငံၿပာရည္ ၊ မန္က်ီရည္ ၊ နံနံပင္ ဆား ၊ နႏြင္း ၊ရသာမွုန့္ ဒါဆို
လုံေလာက္ၿပီး။။
ၾကက္သြန္နီ ၿဖဴ ဆီသတ္ ေရာင္ေလလွလာၿပီဆို အေရာင္တင္မွဳန့္ ငရုပ္သီးမွဳန့္ ေပါ့ေနာ္..
သင့္ေတာ္သလိုထည့္ နႏြင္းထည့္ ပဲငံၿပာရည္က ငါးၿပာရည္ အစားသုံးတာပါ.. ဆားထည့္
ရသာမွဳန့္ မန္က်ီရည္ေလး နည္းနည္းထည့္ မထည့္ခ်င္လည္းရပါသည္..။။ ၃ မိနစ္ေလာက္ ဆီဆက္သတ္ၿပီ ပဲၿပားတုံးေလးေတြထည့္ေမႊ ၿပီ ခဏထားၿပီနံနံပင္ အုပ္လိုက္ ဒါဆိုရပါၿပီ...။။
လြယ္တယ္ေနာ္... လမင္းတို ့က ဟင္းကုိ အခ်ိန္ အၾကာၾကီးခ်က္ေနရတာမ်ဳိးလုံး၀ မၾကိဳက္ပါ..
အတတ္နိုင္ဆုံး ဘယ္လိုၿမန္မေအာင္ခ်က္ရမလည္းဆိုတာ အၿမဲစဥ္းစားတယ္။။
ဘာလို ့လည္း သိလား ဟင္းခ်က္ၿပီ မီးဖိုေခ်ာင္ထဲ အခ်ိန္ကုန္ေနတာကုိ လုံး၀မၾကိဳက္ပါ။။။
ခ်က္ရတာလြယ္ၿပီ အရသာရွိတဲ့ ပဲၿပားသက္သတ္လြတ္ဟင္းပါ။။။
ေနာက္တစ္နည္းပါ တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။။။ အမ်ဳိးမ်ဳိးခ်က္စားေပါ့ေနာ္....:)
လိုအပ္ေသာ ပစၥည္း..
ပဲၿပား ပဲငါပိ ပဲငံၿပာရည္ ၾကက္သြန္ၿမိတ္.. ခရမ္းခ်ဥ္သီး အေသးေလးေတြ.. ၾကက္သြန္နီ ၿဖဴ ဆား ရသာမွုန့္ ေပါ့ေနာ္..
ခ်က္နည္းကေတာ့.. ၾကက္သြန္ၿဖဴကုိ ဆီသတ္ အေရာင္ေလး၀ါလာရင္ ပဲငါပိနည္းနည္းထည့္ ေမႊခဏထား ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ ၾကက္သြန္နီထည့္ ၾကက္သြန္နီက ၾကိဳက္သလိုလွီးနိုင္ပါတယ္.. အတုံး မဟုတ္လည္း အ၀ိုင္းေလးေပါ့... ခဏထား အရသာၿမည္း ပဲငံၿပာရည္ထည့္ ပဲၿပားထည့္ ၃ မိနစ္ေလာက္ထားၿပီ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ အုပ္လိုက္..
သူလည္း အရသာတစ္မ်ဳိးနဲ ့စားလို ့ေကာင္းပါသည္...။။။ အခ်ဳိခ်က္ေပါ့.. ၿမန္မာေတြ အေနနဲ ့ေတာ့
အေပၚကနည္းက ပို ေကာင္းမယ္ထင္တယ္။။ ၾကိဳက္နွစ္သက္သလိုခ်က္စားနိင္ပါသည္။။
အားလုံးက်န္းမာေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ......................
လမင္းေရ မဂ်ီးကဆီျပန္ေတြသိပ္မစားဘူး ေအာက္ကတခုကုိပုိၾကိဳက္တယ္
ReplyDeleteအိမ္ကလူက ဆီျပန္မွ ဟင္းထင္တာ သူ႔အတြက္အေပၚကခ်က္တာေလး (မ)
သြားပါေၾကာင္း ကုိယ္႔အတြက္ ေအာက္က ပုံေလး(မ) သြားပါေၾကာင္း
ႏွစ္ခုလံုးၾကိဳက္တယ္ .... စားခ်င္လိုက္တာ .... ။ ဗိုက္ဆာ တယ္ ဗ်ိဳ ့..................... :D
ReplyDeleteဟင္းေကာင္းေလးတစ္ခြက္ကို အရသာရွိရွိသံုးေဆာင္သြားပါေၾကာင္း
ReplyDeleteပဲျပားေတာ့ စပါယ္ရွယ္ၾကိဳက္တယ္..။ ခ်က္တာလည္းၾကိဳက္တယ္. ေၾကာ္ျပီးသုပ္တာလည္းၾကိဳက္တယ္။ ဟင္းခ်ိဳေတြထဲထည့္တာလည္းၾကိဳက္တယ္.. ။
ReplyDeleteမေရ.....ညေလးကေတာ႔ ပဲျပားခ်က္ဆုိ ၾကိဳက္ျပီးသားဗ်...
ReplyDeleteဘယ္လုိခ်က္ခ်က္ အရမ္းၾကိဳက္တယ္ :))) ရွဲရွဲနီ ပါခ်စ္မ .....
ခ်စ္တဲ႔...မုိးနတ္
ပဲၿပားႀကိဳက္တယ္။ ပဲၿပားက မိန္းကေလးေတြနဲ႕ တည့္တယ္မမ။
ReplyDeleteပဲပင္ေပါက္နဲ႔ ပဲျပားဆုိ အရမ္းၾကိဳက္တယ္..ရွလြတ္
ReplyDeleteသက္သတ္လြတ္စားတဲ့ေန႔ေတြအတြက္ အဆင္ေျပတယ္ လမင္းေလးေရ။
ReplyDeleteပဲျပားကလူနဲ႔လည္းတည့္တယ္ေလ း)
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
မမေရ တင္ေပးတာ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ဗိ်ဳ႕ :)
ReplyDeleteမိုက္တယ္ မိုက္တယ္ ရွလြတ္ :D
ReplyDeleteပဲျပားကေတာ့ ခ်က္စားလဲ ၾကိဳက္ သုပ္စားလဲ ၾကိဳက္...
ReplyDeleteပဲျပားေလး ခ်က္စားအုန္းမယ္ .. စီေဘာက္မွာေတြ႕ခဲ့တယ္ ..မန္႔ခဲ့တာ ရဘူးလုိ႔ဆိုတာ..ထရီဆာလည္း မလုပ္တတ္ဘူး :( ..:) :) :)
ReplyDeleteအလုပ္ေတြ နည္းနည္းမ်ားေနလို႔ ခုမွပဲ ေရာက္ျဖစ္တယ္ ညီမေရ..၊ ေရာက္မဆိုက္ ပဲျပားဟင္းနဲ႔တိုးလို႔ သြားရည္က်သြားတယ္..၊ း)
ReplyDeleteျပန္ရေတာ့မယ္ဆိုေတာ့ ပဲျပားဟင္းမွာေတာင္ အေပ်ာ္ေတြ ထည့္ခ်က္ထားပံုပဲ...။ း)