ခ်စ္စံအိမ္ဘေလာ့သည္ သိ၍တတ္လို ့ေရးၿခင္းမဟုတ္ပါ ရင္ထဲကစကားလုံးမ်ားကုိစာလုံးအၿဖစ္ေၿပာင္းလဲေရးသားၿခင္းသားၿဖစ္ေသာေၾကာင့္လာလည္ၾကေသာမိတ္ေဆြမ်ားအားလုံးကုိ အထူးေက်းဇူးတင္ရွိပါတယ္ရွင္

Thursday, September 6, 2012

၀က္သားသီဟိုဠ္ခ်က္နည္း...

မဂၤလာပါရွင္......  လမင္းဟင္းခ်က္နည္းေတြတင္ေပးတာနဲ ့ပတ္သက္ၿပီးေၿပာစရာေလးရွိပါတယ္။။။
လမင္းက ဟင္းပဲခ်က္ခ်က္ ဘာပဲလုပ္လုပ္စိတ္မွန္းပဲလုပ္ေလ့ရွိတယ္.. ငယ္ငယ္တည္းကအက်င့္ထင္တယ္။။။
လမင္းဟင္းခ်က္တာကုိစားဖူးတဲ့သူေတြက နည္းေမးတာတို ့ခ်က္နည္းသင္ေပးပါလုိ ့ေၿပာလာၾကရင္လမင္းေၿပာရခက္တယ္။။။ ဘာလုိ ့လည္းဆိုေတာ့
လမင္းမွာ ခ်က္နည္းကုိ ခ်ိန္ဆတာတို ့ အသားဘယ္ေလာက္ကုိဆီဘယ္ေလာက္ထည့္ပါလို ့မရွိဘူး။။
ငါခ်က္တာၾကည့္ ငါထည့္တာထည့္လို ့ေၿပာလိုက္ရင္ သူငယ္ခ်င္းေတြက မသင္ေပးခ်င္လို ့ၿမင္ၾကတယ္.။။
ဒီမွာလည္း လမင္းကုိ ေမးၾကတယ္ အဲ့နည္းေလ ဘယ္လိုခ်က္လည္း စာအုပ္ ကုိင္ ၿပီးေရးဖိ ု့ေစာင့္ေနၾကတဲ့သူေတြကုိလည္းအားနာမိတယ္။။ ငါခ်က္တာလက္မွန္းပဲ ခ်က္တယ္..ဒါဆိုလက္မမွန္ပဲ
ၿဖစ္မွာေပါ့တဲ့.. အိုးၾကီးေတြမခ်က္ဖူးေပမဲ့ လူ၁၅ ေယာက္စာကုိ လက္မွန္းနဲ ့ခ်က္လုံး၀လက္ရာမေၿပာင္းဘူး။။
လမင္းကုိယ္တိုင္လည္း သူမ်ားေတြခ်က္နည္းကုိပဲၾကည့္တယ္ ဘယ္ေလာက္ထည့္ရမယ္ဆိုတာလုံး၀မၾကည့္ပါ။။ၿပီးေတာ့ လူတစ္ေယာက္နဲ ့တစ္ေယာက္လည္းခ်က္နည္းမတူၾကဘူးေလ.. လမင္းကအေပ်ာ္သေဘာရယ္.. ကုိယ္ခ်က္စားတာေလးၾကြားခ်င္တာရယ္.ေတြေၾကာင့္ တင္ၿဖစ္တာပါ။။။ အခ်ိန္ အဆ မပါလုိ ့အားနာမိၿပန္တယ္.... ေနာက္တစ္ခု၀န္ခံရမွာက လမင္းစာေရးပ်င္းပါတယ္။။။ စာဖတ္တာကုိပုိအားသန္တာေၾကာင့္ ေရးတဲ့ဘက္မွာအားနည္းပါတယ္... စာေတြက ကဗ်ာမက် ခံစားခ်က္ေယာင္ေယာင္ေတြကုိလာအားေပးေနၾကတဲ့သူငယ္ခ်င္းအားလုံးကုိလည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္။။။
လမင္းဒီဘေလာ့ေလးကုိ အပ်င္းေၿပ အေပ်ာ္သေဘာေလးလုပ္ထားတာဆိုေပမဲ့ သံေယာဇဥ္ေတာ့ရွိပါတယ္။။။ လာလည္ၾကသူေတြလည္းမ်ားၾကပါတယ္ မန္ဘာ၀င္ေပးၾကတဲ့သူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလုံးကုိလည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္.... တစ္ခါတေလစဥ္းစာမိတယ္။။
စာလာဖတ္တဲ့သူေတြကုိဘာအက်ဳိးရေစလည္းလို ့ေတြးမိတယ္။။တကယ္ပါ.. စိတ္ကူးထဲမွာေတာ့စာေတြေရးေနလုိက္တာ အမ်ားၾကီး ညဆိုလည္းေရးဖို ့ပဲေတြးေနမိတယ္ တကယ္တမ္းၾကေတာ့ မေရးၿဖစ္ၿပန္ဘူး။။။။။။အားလုံးကုိအားနာစြာနဲ ့ပဲ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။။။


အခုတစ္ခါလည္း ၀က္သား ခ်က္နည္းေလးတစ္ခုရတာနဲ ့ခ်က္စားၿဖစ္ေတာ့တင္မိၿပန္တယ္...
ကုိေဂၚလီေၿပာတာေတာ့ ၀က္သား ကုလာခ်က္တဲ့ ဟီ းရန္တိုက္ေပးေနသလိုၿဖစ္ေနသလားပဲ။။။ ဒီနည္းကုိ
လမင္းတစ္ခါစားဖူးတယ္.. သီဟိုဠ္အမ်ဳိးသမီးတစ္ေယာက္ခ်က္တာ.. လမင္းၾကိဳက္တယ္.. သူတို့ကေတာ့
၀က္သားကုိအဲ့လိုပဲခ်က္စားၾကတယ္ေၿပာေပမဲ့ အဲ့တုန္းကလမင္းကအလုပ္လည္းမ်ား ဆိုေတာ့မခ်က္စားၿဖစ္ဘူး။။ အခုဟိုေန ့က ကုိေဂၚလီနဲ ့စကားမစပ္ေၿပာရင္နဲ ့သူေၿပာသလိုခ်က္လိုက္တာ..
လမင္းစားခ်င္တဲ့နည္းေလးၿဖစ္ေနတယ္။။။ အရသာတစ္မ်ဳိးေပါ့.. လမင္းကအစားအေသာက္နဲ ့ပတ္သက္ၿပီး
အခ်ိန္ကုန္ေနတာမ်ဳိးကုိမၾကိဳက္ေတာ့ လုံခ်က္ေတြဆိုပုိၾကိဳက္တယ္.. ။။ အခုဟင္းကဆီသတ္ခ်က္လိို ့ရသလို လုံခ်က္လည္းရပါတယ္။။။ လမင္းခ်က္နည္းပဲေၿပာေတာ့မယ္.ေနာ္။။
ရွုပ္ကုန္မွာစိုးလို ့ပါ။။ အလုပ္ရွဳပ္သက္သာၿပီးစားလို ့ေကာင္းပါတယ္။။။
 ၀က္သားကို ေနေတာ္လွီးထားၿပီး အိုးထဲကုိ ၾကက္သြန္နီၿဖဴ စပါးလင္ ငရုပ္ေကာင္းမွုန့္ ဖာလာ နံနံေစ့ နာနတ္ပြင့္ မဆလာ လမင္းမွာရွိတာ ထည့္တာပါ .. ကုလာဆိုင္က အေမႊးအၾကိဳင္ေတြအကုန္ထည့္ရပုံပဲ  :P
ငရုပ္သီးမွုန့္ ရသာမွဳန့္  ဆီ စပါးလင္ငံၿပာရည္ ေရာနယ္လိုက္ပါတယ္။။


နည္ထားၿပီပုံပါ...

အိမ္မွာရွိတဲ့ပစၥည္းဒါအကုန္ပါပဲ ...:p ဆိုင္လည္းမေၿပးနိုင္ဘူး။။ လုံေရနဲ ့ပဲ မီးေအးေအးေလးနဲ ့ခ်က္ပါတယ္ မိနစ္ ၂၀ေလာက္ဆို အသားနူးပါၿပီး မန္က်ည္းရည္ေလအုပ္လိုက္ပါ..ဆီၿပန္လာေအာင္ခဏထားၿပီး အရသာရွိတဲ့၀က္သားသီဟိုဠ္ခ်က္ေခၚ ကုလာခ်င္ေလးရပါၿပီး...


ဒါကေတာ့ ပန္းေဂၚပီ သနပ္လုပ္နည္းေလးပါ.. တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။။။
ပန္းပြင့္ ဥနီ ကုိ ေသးေသးေလးေတြလွီးထားပါတယ္...
ပန္းပြင့္တစ္ပြင့္ ဦးနီ သုံးေထာင့္ နံနံေစ့ မဆလာ ရွာလကာရည္ ဟင္းခက္ဇြန္း ၁ဇြန္း သၾကား ၁ဇြန္း ဆီ ငါက်ပ္သား
ငရုပ္သီး အေရာင္တင္မွုန့္ လိုပါတယ္။။
ရွာလာကာရည္ သၾကား ေရကုိ အေနေတာ္ေလးထည့္ ဆားထည့္ဆူလာေအာင္ထား ၿပီးရင္ပန္းပြင့္ ဥနီထည့္လိုက္ပါ ထည့္ၿပီးတာနဲ ့ခ်က္ခ်င္ ေရစစ္လိုက္ပါ ေပ်ာ့သြားရင္မေကာင္းဘူး ။။
ေရစစ္ထားၿပီ....
ဆီကုိပူလာေအာင္ထားၿပီးမီးဖို ေပၚက ခ်ၿပီ ၃မိနစ္ေလာက္ထားၿပီ ငရုပ္သီးအေရာင္တင္မွဳန့္ထည့္ပါ မဆလာပါထည့္ပါ ထည့္တာေစာရင္မဲသြားနိုင္လို ့၃မိနစ္ ၾကားခိုင္းတာပါ နံနံေစ့ေလးကုိေလ်ာ္ထားၿပီးထည့္လုိက္ပါ.. အရသာရွိတဲ့ပန္းေဂၚပီသနပ္
ရပါၿပီး ၾကက္သြန္ၿဖဴၾကိဳက္သူမ်ားထည့္နိုင္ပါတယ္။။။။

ဟင္းနွစ္ခုကမလုိက္ေပမဲ့အဆင္ေၿပတဲ့အခါခ်က္စားေပါ့...သက္သတ္လြတ္စားသူမ်ားအဆင္ေၿပပါတယ္။။။ အားလုံးက်န္းမာေပ်ာ္၇ႊင္ၾကပါေစ...



12 comments:

  1. ၀က္သားမစားေတာ့ ၀က္သားေနရာမွာ ႀကက္သားၿမင္ေယာင္ပီး မ်က္စိအစာေကၽြးသြားပါတယ္။

    ReplyDelete
  2. လမင္းခ်က္တာဘဲ စားရရင္ပိုေကာင္းမယ္။ မခ်က္တတ္လို႕ း)

    ReplyDelete
  3. အရမ္းသေဘာက်သြားၿပီ... ေယာင္းမေတြလဲ ဖတ္လို႔ ရေအာင္ http://www.shwehub.com/ မွာ သြားေပးတယ္ေနာ္...

    ReplyDelete
  4. ခ်က္ရမွာပ်င္းတယ္ လမင္းရာ ခ်က္ျပီးသားစားရတာပဲၾကိဳက္တယ္ကြာ
    ေယာက်္ားမ်ားယူမိရင္ေတာ့ခက္မွာပဲ

    ReplyDelete
  5. လမင္းလိုဘဲအကုန္လံုးခ်က္အဲဒါအေကာင္းဆံုးဘဲ

    ReplyDelete
  6. လမင္းကအားလုံး လုပ္တတ္တာပဲ
    ေတာ္တယ္ညေလးေရ

    ReplyDelete
  7. ဆိုင္မွာသာစားဖူးတာ ဘိုခ်က္လဲခါမွ
    ဆူးစမ္းဖူးဝူး ဟဟ ခုမွပဲတိေဒါ႔ဒယ္

    ReplyDelete
  8. ခ်က္ေၾကြးေလ ပီးရင္ ပန္ကန္ပါေဆးေပး...စံစံ ေရခပ္ခဲ့..ခိခိ..မရွိတံုး ဖဲ့တာ ျပန္မတိုင္နဲ ့ေနာ္

    ReplyDelete
  9. မၾကီးလြမ္းလည္း လာေရာက္အားေပးသြားပါတယ္။
    ရိုးေျမက်လိုဘဲ ဝက္သားမစားေတာ့ (ေသနတ္)ေလးဘဲ ၾကည့္သြားတယ္... အယ္..မႊားလို႔...
    သနပ္ေနာ္...ေသနတ္ ဟုတ္ဘူး... ေသနတ္က ေသတတ္တယ္...သနပ္က စားေကာင္းတယ္..


    ခင္တဲ့
    မၾကီးလြမ္း

    ReplyDelete
  10. အေမႊးအၾကိဳင္ေတြထည့္ခ်က္တာ စားေကာင္းမယ့္ပံုပဲေနာ္ ..၀က္သားအနံ႔ေပ်ာက္သြားေတာ့ ပိုေကာင္းတာေပါ့

    ReplyDelete