ခ်စ္စံအိမ္ဘေလာ့သည္ သိ၍တတ္လို ့ေရးၿခင္းမဟုတ္ပါ ရင္ထဲကစကားလုံးမ်ားကုိစာလုံးအၿဖစ္ေၿပာင္းလဲေရးသားၿခင္းသားၿဖစ္ေသာေၾကာင့္လာလည္ၾကေသာမိတ္ေဆြမ်ားအားလုံးကုိ အထူးေက်းဇူးတင္ရွိပါတယ္ရွင္

Sunday, June 3, 2012

ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္ လုပ္စားၾကမယ္..

အားလုံးမဂၤလာပါရွင္... ဒီတစ္ခါအလွည့္ကေတာ့ ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္ပါ... လမင္းေတာ့အရမ္းၾကိဳက္တယ္။။
မၾကာမၾကာလုပ္စားၿဖစ္တယ္။။။ လုပ္စားၿဖစ္ေတာ့လည္း ေမာင္နွမေတြကုိသတိရၿပန္ေရာ သတိရေတာ့
တင္မိၿပန္ေရာေပါ့.. ခ်က္ၿပဳတ္၀ါသနာပါလား ဆိုေတာ့ ပါဘူးရယ္ အမွန္ေၿပာတာ.. မပါေပမဲ့ကုိယ္မွမခ်က္
ခ်က္မယ့္သူမရွိဘူး။။ ဟင္းခ်က္နည္းတင္တာနဲ ့ပတ္သက္လို ့လမင္းအေမးခံေနရပါတယ္။။ တကယ္ခ်က္တတ္တာလားတဲ့  ေၾကာင္ေတာ့ေၾကာင္သြားတယ္။။ မသိရင္လမင္းပဲသူမ်ားခ်က္ထားတာယူတင္
သလိုပဲေနာ္..  ေမးတဲ့သူေတြက လိုင္းေပၚမွာ မသိလို ့ေမးၾကတာေၿဖေပးနိုင္ေသးတယ္.. ဆိုးတာက သူငယ္ခ်င္းအရင္းေတြက နင္က ဟင္းခ်က္တတ္တယ္.. ဟုတ္မွလုပ္ပါဟယ္တဲ့ ၿမန္မာၿပည္မွာ ခ်က္တာလည္းမေတြ ့မိပါဘူး။။ ဒါလူကုိ အထင္ေသးတာပဲ:P ဟင္းကုိ အစုံမခ်က္တတ္ေပမဲ့ခ်က္တိုင္းေတာ့ေကာင္းေအာင္ခ်က္နိုင္တယ္ :P အိမ္ဖုန္းဆက္ရင္လည္း အေမက သမီးစားရေသာက္ရ အဆင္ေၿပလားေမးရင္ ေၿပပါတယ္ အေမ .. ဒီမွာ အားလုံး၀ယ္လို ့ရပါတယ္။။ ဘာ၀ယ္လာတယ္ ..ဒီေန့ေတာ့ ဘာခ်က္စားၿဖစ္တယ္ေၿပာေတာ့ အေမက သမီးေတာင္ ဟင္းခ်က္တတ္ေနၿပီကုိတဲ့ ..ေကာင္းေရာ.. လမင္းၿမန္မာၿပည္ထဲကခ်က္တတ္တာပါ.. မီးဖိုေခ်ာင္ထဲမ၀င္ၿဖစ္လို ့သာ အေမ မသိတာပါ ၿမန္မာၿပည္မွာက အၿပင္အလုပ္လုပ္ေတာ့ မီးဖိုထဲ မ၀င္ၿဖစ္တာကုိ အေမ ေမ့ေနပုံပဲ.. ေနာက္တစ္ခု အေမ ေရာ အေဖေရာ ဟင္းခ်က္ေကာင္းၾကတယ္။။
ဒါကုိေမ့ေနၾကလို ့မ်ားလား.. ဒီမိဘကေမြးလာတဲ့သမီး ဒီေလာက္ေလးမွ မခ်က္တတ္ရင္  မဟုတ္ေသးပါဘူးေလေနာ္။။  ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္ေလးစားရဖို ့စကားကရွည္လုိက္တာမေၿပာၾကပါနဲ့ေနာ္..ေၿပာၾကလြန္လို ့ပါ။။
ကဲစပါၿပီ..  လိုအပ္တာပစၥည္းေတြက
ငါး ၾကင္း သို ့မဟုတ္ ငါးရံ ့  လမင္းတို ့ဒီမွာငါးခူ ေတြကၾကီးေတာ့လမင္း ငါးခူပဲသုံးပါတယ္။။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး.. ထမင္း အနည္း အမ်ားေပၚမႈတည္ၿပီ ထည့္ပါ..
ပဲမွဳန့္  ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဆီသတ္ ငါးၿပာရည္.. အေရာင္လိုခ်င္ရင္ေတာ့ အေရာင္တင္မွုန္ ့ကုိ ဆီက်က္ခ်က္ထားပါ ခ်က္နည္းက ဆီကုိ ပူေအာင္ေပးၿပီ မီးပိတ္လိုက္ပါ တစ္မိနစ္ေလာက္ၾကာမွအေရာင္တင္မွဳန့္ထည့္ပါ မဲသြားနိုင္လုိ ့ပါ.

ပထမ ငါးကုိၿပဳတ္ထားပါ  ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိလည္းၿပဳတ္ထားပါ ေရနဲနဲေလးပဲထည့္ၿပီ မီးေအးေအးနဲ ့ထားပါ။။
အလြယ္နည္းကေတာ့  Microwave ထဲ ၂မိနစ္ေလာက္ထားလုိုက္ရင္ရပါၿပီ.. လမင္းေတာ့ အဲဒါေတြသိပ္မသုံးဘူး မီးဖိုပဲသုံးၿဖစ္တယ္.. အရသာမတူပါဘူး။။ တကယ္ အဟုတ္..
ထမင္းလည္းခ်က္ထားအုံးေနာ္.. :P   ခရမ္းခ်ဥ္သီးရရင္အခြံရယ္  အေစ့မပါေအာင္ ဇကာခြက္နဲ ့ စစ္ထားေပးပါ..ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီသတ္က နႏြင္းမထည့္ဘူးေနာ္..
 ပုံေတြရုိက္ထားတာေပ်ာက္ကုန္တာေတြရွိေတာ့ ရွိတာေလးတင္ေပးလိုက္ပါတယ္ ။။။



အားလုံးအဆင္သင့္ၿဖစ္ၿပီဆို ပန္းကန္ၿပားထဲ ထမင္း နဲ ့အထက္က ေၿပာထားတဲ့ပစၥညး္ေတြ အကုန္ေရာနယ္ၿပီ အလုံးေလးေတြၿဖစ္ေအာင္လုပ္ပါ..

ဒါကေတာ့တြဲဖက္စားဖို ့ ဂ်ဳးၿမစ္ ေၿမပဲ ငရုပ္သီးေၿခာက္ေၾကာ္ ပဲပုပ္ေၾကာ္ ၾကက္သြန္ၿမိတ္..

ကဲ ၿပီးၿပီဆို စားသုံးလို ့ရပါၿပီရွင္..ေမ့ေနတာ ငါးၿပဳတ္ရည္က ဟင္းခ်ဳိလုပ္ေသာက္နုိင္ပါတယ္.. ၾကက္သြန္ၿမိတ္ထည့္ ငရုပ္ေကာင္း မွုန့္ ထည့္ၿပီ ေသာက္နိုင္ပါတယ္.. ဂလု ဂလု :D ဓာတ္ပုံတစ္ခ်ဳိ့ေပ်ာက္လို ့ အဆင္ေၿပသေလာက္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္...ေရးထားတာရွုပ္မ်ားေနလာမသိဘူး:D

အားလုံး က်န္းမာေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ...

18 comments:

  1. ျမတ္ၾကည္လည္းၾကိဳက္တယ္။ :)

    ReplyDelete
  2. အရမ္းၾကိဳက္တယ္... ခ်စ္စံနည္းေလးအတိုင္းလုပ္စားမယ္...
    ကိုယ္တိုင္ေတာ့မလုပ္တတ္လို႔မစားျဖစ္တာ.. း))

    ReplyDelete
  3. ေဒၚပစ္ပစ္June 3, 2012 at 10:58 PM

    ညည္းေနာ္..က်ဳပ္သြားနာေနပါတယ္ဆိုမွ
    အစားအေသာက္ပံုေတြတင္ျပီးနွိပ္စက္ေနတာလား
    ေဒၚလမင္းး

    ReplyDelete
  4. ေတာက္... ဗိုက္ဆာေနတဲ႔အခ်ိန္မွာ ဒီပို႔စ္ကို ဖတ္မိေလျခင္း.... ငါ႔ႏွယ္ေနာ္...

    ဖတ္ရင္းနဲ႔ ဗိုက္ ပိုဆာလာၿပီ။ :D

    ReplyDelete
  5. စားခ်င္စရာ... း)

    ReplyDelete
  6. စားခ်င္စရာပ်ဳိ႕လက္ရာဆုိတာအဲတာမ်ဳိးေပါ႔ေနာ္

    ReplyDelete
  7. အားေပးသြားတယ္ေနာ္... ညီမေလးေရ....း)

    ReplyDelete
  8. သားေရယိုသြားတယ္ မမေရ... စားခ်င္လိုက္တာာာာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. သၾကားလံုးေလးက..အြန္လုိင္းေပၚတက္သားပဲ..မသိလုိ႔ေနာ္..ေဆာဒီးပါဂ်ာ..:P

      Delete
  9. အဟမ္း။။။ အသုပ္ဆိုလာထား..ၾကိဳက္မွၾကိဳက္...ေနေကာင္းက်န္းမာ စိတ္ခ်မ္းသာပါေစ ညီမေလး။



    ခ်စ္တဲ့
    မၾကီးလြမ္း

    ReplyDelete
  10. ေနာက္ရက္ စားရေလာက္တယ္ သူလုပ္ေကြ်းေတာ့မယ္ ဟိ။ေက်းဇူးပါ

    ReplyDelete
  11. အမွားျပင္ဆင္ခ်က္...
    ၁။ မပါပင္မဲ့ကုိယ္မွမခ်က္ခ်က္မယ့္သူမရွိဘူး။။(မပါေပမယ့္ ကုိယ္မွမခ်က္..ခ်က္မယ့္သူမရွိဘူး)
    ၂။တစ္မိနစ္ေလာက္ၾကာမွအေရာင္တသ္မွဳန့္ (တစ္မိနစ္ေလာက္ၾကာမွ အေရာင္တင္မွဳန္႔)
    ၃။ ဒါကေတာ့တြဲဖက္စားဖို ့ ဂ်ဳၿမစ္ ေၿမပဲ (ဒါကေတာ့ တြဲဖက္စားဖုိ႔ ဂ်ဴးျမစ္ ေျမပဲ)
    ဘယ္ရယ္ေတာ့မဟုတ္ပါဖူး....ေသခ်ာဖတ္သြားတယ္ဆုိေၾကာင္း.သက္ေသပါ....:P

    ReplyDelete
  12. တြတ္တြတ္ေရးေက်းဇူးပါလူက နေမာ္နမဲ့နိုင္တာတစ္ေၾကာင္းစာကုိေသခ်ာမစစ္မိတာက တမ်ဳိး
    စာလုံးေပါင္းမွာတတ္တာကအက်င့္ ေပါင္း အဲလုိၿဖစ္ပါ၏ ေတာ္ေသးတယ္ သုံးလုံးပဲမလို ့
    တစ္ခါတေလ မွားတာမွအမ်ားၾကီး :D

    ReplyDelete
  13. စံပယ္ခ်ဳိJune 4, 2012 at 11:12 PM

    This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  14. တီတင့္လည္း ငါးထမ္းခ်ဥ္ဆို ဘယ္အခ်ိန္စားစား မရိုးဘူး လမင္းေလးေရ း)
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
  15. ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္လုပ္နည္းေလးလာသင္သြားပါတယ္ ဆရာေလးေရ...

    ReplyDelete
  16. ဒီတစ္ပက္အလုပ္ပိတ္ရင္လုပ္စားမယ္ ေက်းဇူးပါ

    ReplyDelete
  17. ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္လုပ္စားၾကည့္ခ်င္လုိ႔ရိုက္ရွာလိုက္တာမမလမင္းဆီေရာက္လာတယ္။
    ေက်းဇူးပဲေနာ္မမ

    ReplyDelete