မဂၤလာပါရွင္........ဒီေနု ့လမင္းပုိ ့စ္သစ္တင္တာမဟုတ္ပါဘူး..ေဆ့(save)လိုက္တာကုိ ေသခ်ာမၾကည့္မိလို ့ပုိစ့္တက္သလိုၿဖစ္သြားတယ္..
စာလာဖတ္သူအားလုံးကုိေတာင္းပန္ပါတယ္။။ တကယ္ေတာ့လမင္း(၂၅)ေလာက္မွပုိစ့္သစ္တင္မလို ့ပါ။။
အခုေတာ့ ခ်က္စားၿဖစ္တဲ့ ကရင္တာလာေပါဟင္းေလးတင္ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။။
လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းေတြက ငါး.စပါးလင္ ဆန္ေလွာ္မွဳန့္ ငံၿပာရည္ရသာမွဳန့္
အသီးအႏွံေတြကေတာ့ ဘူးသီး ခရ
မ္းသီး ပဲေထာင့္ရွည္သီး.ပိန္းဥ ပင္စိမ္းရြက္ မွ်စ္ ငရုပ္ေကာင္းမွဳန
ငါးၿပဳတ္ၿပီးအသားႏႊာ ၾကက္သြန္နီၿဖဴဆီနည္းနည္းနဲ ့ဆီသတ္ပါ..
မ္းသီး ပဲေထာင့္ရွည္သီး.ပိန္းဥ ပင္စိမ္းရြက္ မွ်စ္ ငရုပ္ေကာင္းမွဳန
္ ့ ခ်က္နည္း..ငါးကုိစပါးလင္ နႏြင္းၿပဳတ္ပါ..
ဆီသတ္ထားၿပီသားကုိ
ငါးၿပဳတ္ရည္ထဲထည့္လိုက္ပါ..
ငါးၿပဳတ္ရည္ဆူလာပါက ဆန္ေလွာ္မွဳန့္ထည့္ပါ..(၁၀)မိနစ္ေလာက္ထားၿပီး..
လွီးထားေသာအသီးမ်ားထည့္ပါ..
အသီးမ်ားထည့္ၿပီးုု(၁၀)မိနစ္ၾကာ ငရုပ္ေကာင္း ထည့္အေပါ့အငန္ၿမည္းၿပီး။။ ဟင္းအိုးခ်ၿပီးပင္စိမ္းအုပ္ အရမ္းကုိစားေကာင္းတဲ့ကရင္တာလာေပါဟင္းရပါၿပီး
တာလာေပါဟင္းကုိ ငရုပ္သီးေထာင္း သုိ့မဟုတ္ငံၿပာရည္ခ်က္ ငရုပ္သီးစိမ္းနဲ့တြဲဖက္စားၾကပါတယ္။။ ဟင္းရဲ ့အဓိပၸာယ္ကုိ စည္းလုံးၿခင္ဆိုတဲ့ရည္ရြယ္ခ်က္နဲ ့ခ်က္စားၿဖစ္ၾကတယ္လို ့မွတ္ခဲ့ဖူးပါတယ္..။ဘာလို့လည္းဆိုေတာ့ အသီး ဥေတြ မွ်စ္ေတြကုိေတာထဲရွာ သစ္ဥသစ္ဖုေတြအကုန္ထည့္ခ်က္ေလ့ရွိေတာ့ ဟင္းအိုးကလည္းၾကီးၿပီးမ်ားလာေတာ့ မိသားစု ေဆြမ်ဳိးမ်ားစားနိုင္ ပါတယ္ လမင္းတို့ငယ္ငယ္ကေတာ့ တစ္အိမ္ခ်က္ရင္ အမ်ဳိးေတြအိမ္ကုိလက္ေပးရပါတယ္.. ဒါကလမင္းသိထားတာပါ။။ဘာအဓိပၸာယ္ရွိေသးလည္းေတာ့မသိေတာ့ပါဘူး..သိသူမ်ားရွိရင္ေရးသြားေပးပါေနာ္။။ ဆီၿပန္ဟင္းမဟုတ္ေတာ့လမင္းၾကိဳက္တယ္။။ စားလုံးလည္းေကာင္းပါတယ္။။သိပ္မခ်က္ၿဖစ္ပါဘူး။။ စားခ်င္စိတ္ေလးၿဖစ္လာတာနဲ ့တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။။ အားလုံးက်န္းမာေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ..
ဟင္းနာမည္ေလးကိုေတာ့ တစ္ခါမွမၾကားဖူးဘူး
ReplyDeleteဒါေပမဲ့ ဟင္းေလးေတြကိုၾကည္႔ျပီး သေရေတာ့က်မိသား :P
ခင္တဲ့(အိမ္မက္ေကာင္းကင္)
ၾကားခဲ႔ဖူးတာၾကာျပီ တခါမွ မစားဖူးခဲ႔ဘူးလမင္းေရ
ReplyDeleteခ်က္ရတာလြယ္မယ္႔ပုံေလးပဲေနာ္တခါေလာက္စမ္းခ်က္ၾကည္႔မယ္
ခ်က္တဲ႔အခါဖဘမွာ တင္ေပးမယ္ေနာ္
ခ်စ္တဲ႔ jasmine
အဲလို ကရင္တလေဘာဟင္းတခါမွမစားဖူးဘူး
ReplyDeleteအရသာေကာင္းမယ့္ပံုေလးပဲ
ဟီးးးးး ခ်က္တတ္တ့ဲ ကရင္မေလးတေယာက္ေလာက္ေတာ့
ရွာအံုးမွ ဟား ဟား :P
ခင္တဲ့
မိုးသူ(ေတာင္ၾကီး)
အသီးအရြက္ေတြနဲ႔ ခ်က္တာဆိုေတာ့ ၾကိဳက္တယ္ မမ :)
ReplyDeleteစည္းလံုးၿခင္းအဓိပၸယ္ေဆာင္တဲ.ကရင္တာလေပါ
ReplyDeleteဟင္းေလးကိုၿမည္းစမ္းသြားပါတယ္ကြယ္။
ခင္တဲ.အန္တီေလးေမခင္
တာလေဘာဆုိတာ ဘာမွန္းမသိလုိ႔ လာႀကည္႔သြားေႀကာင္းပါခင္ဗ်ာ
ReplyDeleteဟီးးး
ကရင္တာလေပါဟင္းတဲ႕
ReplyDeleteတခါမွေတာင္မစားဘူးဘူး
စားေကာင္းမယ္႕ပံုပဲေနာ္
အားေပးသြားပါတယ္အမ
ကရင္တာလေပါဟင္းတဲ့ ခုမွ ၾကားဖူးတယ္... စားေကာင္းမယ္ထင္တယ္... စားဖူးၾကည့္ခ်င္လုိက္တာ...
ReplyDeleteမမခ်က္ရင္စားရျပီေဟ့ ။ေက်းဇူးေနာ္လမင္း
ReplyDeleteခ်က္ေၾကြးရင္ပန္းကန္ပါေဆးေနာ္..စံတလံုး ေပ်ာက္ေနပါလား..အိမ္လာေရမခပ္ေတာ့ဘူး..ခိခိ
ReplyDeleteသူငယ္ခ်င္း ကရင္မေလးတစ္ေယာက္ ခ်က္ေကၽြးတာ စားဖူးတယ္
ReplyDeleteအရမ္းၾကိဳက္တာ
ခုေတာ႕ခ်က္နည္းေလး ယူသြားတယ္ေနာ္