မဂၤလာပါရွင္...
ဒီတစ္ခါေတာ့ လမင္းနဲ ့လုံး၀မတည့္တဲ့အုန္းနုိ့ေခါက္ဆြဲခ်က္စားၿဖစ္တယ္။။ မုိးသူေတာင္ၾကီးသတိေပးတာနဲ ့ခ်က္အုံးမွာပဲေပါ့.. အခုပုိစ့္ေရးေတာ့ေခါင္းထဲေနာက္ေနတယ္။။
ဒါေတာင္တစ္ပြဲပဲစားတာပါ။။ အုန္းနို့ကလူနဲ ့မတည့္ဘူးလို ့ၾကားဖူးေပမဲ့ အခုေနာက္ဆုံးသုေသတနအရအုန္းနို ့အုန္းဆီက လူ၏ခႏၶာကိုယ္မွာလိုအပ္တဲ့အဆီၿဖစ္တာေၾကာင့္ေကာင္းတယ္။။ လိုအပ္တယ္စားသင့္တယ္လို ့ဖတ္လိုက္မိပါေသးတယ္။။ ဘာပဲၿဖစ္ၿဖစ္တန္ေဆးလြန္ေဘးေပါ့။။ အုန္းနို ့ေခါက္ဆြဲကုိ လူေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားေရွာင္ၾကပါတယ္။။အထူးသၿဖင့္လူၾကီးေတြေပါ့... လမင္းလည္းစားရင္အီလည္လည္ၿဖစ္တတ္တယ္...ဘာပဲၿဖစ္ၿဖစ္ငယ္တုန္းစားရတာစားမယ္ဆိုတဲ့စိတ္နဲ့ခ်က္လိုက္ပါသည္။။ တစ္ခ်ဳိ ့ကေတာ့ ၾကက္ကုိၿပဳတ္ၿပီးကုလာပဲမွုန့္ေရေဖ်ာ္ခ်က္ၾကပါတယ္။။
လမင္းကေတာ့ကုိယ္ခ်က္တာပဲေရးပါမယ္..တစ္ေယာက္နဲ ့တစ္ေယာက္မတူဘူးေပါ့..
လိုအပ္ေသာ ပစၥည္း ၾကက္သား ကုလာပဲၿခမ္း အုန္းနို ့..နို့စိမ္း..ၾကက္သြန္နီၿဖဴ..အေရာင္တင္မွ ုန့္
ငံၿပာရည္..နံနံပင္ သံပရာသီး ၾကက္ဥ ..
ကုလာပဲကုိနူးေအာင္ၿပဳတ္ထားလိုက္ပါတယ္.. ပဲၿပဳတ္ေနတုန္း ၾကက္သားေသးေသးေလးေတြလွီးထားပါမယ္.. ၾကက္သြန္ဆီသတ္ရန္ အေနေတာ္လွီထားပါမယ္..
ပဲနူးလာပါကၾကိတ္စက္ၿဖင့္ၾကိတ္လိုက္ပါတယ္..
ၾကိတ္စက္မရွိရင္ေထာင္လို့ရပါတယ္ ကုလာပဲမွုန့္ နဲ ့လည္းခ်က္လုိ ့ရပါတယ္။။
ပဲၾကိတ္ရည္ကုိဆူေအာင္တည္ထားပါ..
ၾကက္သားဆီသတ္ၿပီးပဲအိုးထဲထည့္လိုက္ပါ..
အုန္းနို့ကုိေတာ့ အလြယ္ပဲသုံးလိုက္ပါတယ္.. တစ္ဗူးအကုန္ထည့္တယ္.. အိုးခ်ကာနီးမွအုန္းနို ့ထည့္ပါတယ္.. နို့စိမ္းအရင္ထည့္ပါတယ္.. အေရာင္နီတာေလးၾကိဳက္ရင္ဆီသတ္တုန္းကငရုပ္သီးမွုန္ ့နည္းနည္းပုိထည့္လိုက္ပါ.. လမင္းကေတာ့ေလွ်ာ့ထားတယ္.. ၾကက္သားဆီသတ္ထားထည့္ၿပီးဆူလာရင္ေတာ့ အေပါ့ အငန္ၿမည္းၿပီး အုန္းနို့ထည့္ ပါ ..စားလို ့ရပါၿပီး ၾကက္သြန္နီ နံနံပင္ သံပရာသီး အရန္သင့္လုပ္ထားၿပီးပြဲၿပင္လုိ ့ရပါၿပီး..
အေၾကာ္က အာလူးေၾကာ္ပါ ရွိတာလုပ္ထားပါသည္..:D
စားပါေတာ့မယ္... အားလုံးက်န္းမာေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ....
ဒီတစ္ခါေတာ့ လမင္းနဲ ့လုံး၀မတည့္တဲ့အုန္းနုိ့ေခါက္ဆြဲခ်က္စားၿဖစ္တယ္။။ မုိးသူေတာင္ၾကီးသတိေပးတာနဲ ့ခ်က္အုံးမွာပဲေပါ့.. အခုပုိစ့္ေရးေတာ့ေခါင္းထဲေနာက္ေနတယ္။။
ဒါေတာင္တစ္ပြဲပဲစားတာပါ။။ အုန္းနို့ကလူနဲ ့မတည့္ဘူးလို ့ၾကားဖူးေပမဲ့ အခုေနာက္ဆုံးသုေသတနအရအုန္းနို ့အုန္းဆီက လူ၏ခႏၶာကိုယ္မွာလိုအပ္တဲ့အဆီၿဖစ္တာေၾကာင့္ေကာင္းတယ္။။ လိုအပ္တယ္စားသင့္တယ္လို ့ဖတ္လိုက္မိပါေသးတယ္။။ ဘာပဲၿဖစ္ၿဖစ္တန္ေဆးလြန္ေဘးေပါ့။။ အုန္းနို ့ေခါက္ဆြဲကုိ လူေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားေရွာင္ၾကပါတယ္။။အထူးသၿဖင့္လူၾကီးေတြေပါ့... လမင္းလည္းစားရင္အီလည္လည္ၿဖစ္တတ္တယ္...ဘာပဲၿဖစ္ၿဖစ္ငယ္တုန္းစားရတာစားမယ္ဆိုတဲ့စိတ္နဲ့ခ်က္လိုက္ပါသည္။။ တစ္ခ်ဳိ ့ကေတာ့ ၾကက္ကုိၿပဳတ္ၿပီးကုလာပဲမွုန့္ေရေဖ်ာ္ခ်က္ၾကပါတယ္။။
လမင္းကေတာ့ကုိယ္ခ်က္တာပဲေရးပါမယ္..တစ္ေယာက္နဲ ့တစ္ေယာက္မတူဘူးေပါ့..
လိုအပ္ေသာ ပစၥည္း ၾကက္သား ကုလာပဲၿခမ္း အုန္းနို ့..နို့စိမ္း..ၾကက္သြန္နီၿဖဴ..အေရာင္တင္မွ ုန့္
ငံၿပာရည္..နံနံပင္ သံပရာသီး ၾကက္ဥ ..
ကုလာပဲကုိနူးေအာင္ၿပဳတ္ထားလိုက္ပါတယ္.. ပဲၿပဳတ္ေနတုန္း ၾကက္သားေသးေသးေလးေတြလွီးထားပါမယ္.. ၾကက္သြန္ဆီသတ္ရန္ အေနေတာ္လွီထားပါမယ္..
ပဲနူးလာပါကၾကိတ္စက္ၿဖင့္ၾကိတ္လိုက္ပါတယ္..
ၾကိတ္စက္မရွိရင္ေထာင္လို့ရပါတယ္ ကုလာပဲမွုန့္ နဲ ့လည္းခ်က္လုိ ့ရပါတယ္။။
ပဲၾကိတ္ရည္ကုိဆူေအာင္တည္ထားပါ..
ၾကက္သားဆီသတ္ၿပီးပဲအိုးထဲထည့္လိုက္ပါ..
အုန္းနို့ကုိေတာ့ အလြယ္ပဲသုံးလိုက္ပါတယ္.. တစ္ဗူးအကုန္ထည့္တယ္.. အိုးခ်ကာနီးမွအုန္းနို ့ထည့္ပါတယ္.. နို့စိမ္းအရင္ထည့္ပါတယ္.. အေရာင္နီတာေလးၾကိဳက္ရင္ဆီသတ္တုန္းကငရုပ္သီးမွုန္ ့နည္းနည္းပုိထည့္လိုက္ပါ.. လမင္းကေတာ့ေလွ်ာ့ထားတယ္.. ၾကက္သားဆီသတ္ထားထည့္ၿပီးဆူလာရင္ေတာ့ အေပါ့ အငန္ၿမည္းၿပီး အုန္းနို့ထည့္ ပါ ..စားလို ့ရပါၿပီး ၾကက္သြန္နီ နံနံပင္ သံပရာသီး အရန္သင့္လုပ္ထားၿပီးပြဲၿပင္လုိ ့ရပါၿပီး..
အေၾကာ္က အာလူးေၾကာ္ပါ ရွိတာလုပ္ထားပါသည္..:D
စားပါေတာ့မယ္... အားလုံးက်န္းမာေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ....
တီတင့္နဲ႔လည္း လံုးဝမတည့္တဲ့ အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲ အားေပးသြားတယ္ လမင္ေလးေရ။ ၿပီးမွ ေဆးေသာက္မယ္ :P
ReplyDeleteစိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
အဟင့္ သည္္တစ္ေခါက္ အလည္လာတာေတာ့ မွားျပီထင္တယ္
ReplyDeleteဗိုက္ဆာေနပါတယ္ဆို အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲေတြ႔ေတာ့ ပိုဗိုက္ဆာသြားတယ္ :P
စိတ္ကူးေလးနဲ႔ပဲ စားသြားလိုက္တယ္ ေနာ္ မမ လမင္းေရ
ေပ်ာ္ရႊင္ႏိုင္ပါေစေနာ္
ခင္တဲ့(အိမ္မက္ေကာင္းကင္)
အန္တီေလးလည္းမတဲ.တဲ.အုန္းနိဳ.ေခါက္ဆြဲကို
ReplyDeleteအလြန္ၿကိုက္တဲ.အတြက္ၿမည္းရံုေလးစားသြားပါတယ္ကြယ္။
ခင္္တဲ.အန္တီေလးေမခင္
အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲ မစားရတာ ၾကာလွေပါ့ ဟင့္ :(
ReplyDeleteမတည္႔ဘူး လမင္းေရ
ReplyDeleteသုိ႔ေပမယ္႔လဲ အရမ္းၾကိဳက္တယ္
လမင္းခ်က္တဲ႔နည္းနဲ႔ဂ်က္ခ်က္တဲ႔တည္းအားလုံးတူတူပဲသိလား
ခ်စ္တဲ႔ ညီမေလးေရ က်န္းမာေရးကုိဂရုစုိက္ေနာ္
ေမြးစားမမၾကီး
အားဟားးး ... အျပင္မွာ တကယ္စားခ်င္တယ္
ReplyDeleteမနက္စာစားရေသးဘူး
မၾကီးစံအိမ္ ... ျမန္မာျပည္ ျပန္လာျပီး လာေကၽြးလွည္႔
အား ... သား ဗိုက္ဆာေနျပီ
ျပီးခဲ့တဲ့ 2 ရက္ေလာက္ကမွ အုန္းနိဳ့ေခါက္ဆြဲစားျဖစ္ေသးတယ္ ခုလဲ ထပ္စားသြားတယ္ေနာ္...
ReplyDeleteဟင့္ ခ်က္ျပန္ျပီ။ ေန႕လည္စာေတာင္မစားရေသးဘူး။
ReplyDeleteဝိုး..........အလုပ္ကၿပန္လာတာဗိုက္ဆာေနတာနဲ႕အေတာ္ပဲ
ReplyDeleteမၾကီးေ၇ အုန္းနို႕ေခါက္ဆြဲကကုန္ၿပီးလားင္းအခုမွလာရတာဆိုေတာ႕
သူမ်ားေတြစားလို႕ကုန္ေနမွာေပါ႕.
ဘာပဲၿဖစ္၂ေလ ေနာက္ဆံုးလာတာဆိုေတာ႕အိုးသိမ္းေလးေတာ႕
စားသြားမယ္ မၾကီးခ်စ္ေ၇
မတဲ့လို ့မစားတာမရွိဘူး အကုန္တဲ့တယ္ သိလား
ReplyDeleteအုန္းနို့ေခါက္ဆြဲဆိုရင္ ႏွစ္ပြဲေလာက္တီးပစ္လိုက္ရမွ
ေက်နပ္တာ တကယ္သာစားခြင့္ရရင္ေတာ့
အလိုက္တသိေလး ေနာက္တစ္ပြဲထပ္ေပးအံုးေနာ္
ရွလြတ္ စားခ်င္စရာေလး
ငါလည္းခ်က္ၾကည့္ဦးမယ္ လမင္းး
ReplyDeleteမဆုိးဘူး
ReplyDeleteဒီမွာ အဲဒီပစၥည္းေတြ အကုန္ရတယ္
စမ္းျပီးေတာ႔ ကျမင္းႀကည္႔ဦးမွပါပဲေလ :P
အုန္းႏို႔ေခါက္ဆဲြကို အရမ္းၾကိဳက္တယ္. မမခ်က္ထားတာေလးကိုၾကည့္ျပီး ကိုယ္တိုိင္ခ်က္စားခ်င္လာျပီ
ReplyDeleteအမလမင္းရဲ႕အုန္းႏို႕ေခါက္ဆြဲေလးအားေပးသြားပါတယ္
ReplyDeleteအုုန္းႏိုု႔ေခါက္ဆြဲကိုု သိပ္လည္းႀကိဳက္တယ္။ စားလည္း စားတယ္။ ခ်က္ေတာ႔ မခ်က္တတ္ဘူး။ စားတိုုင္း ဇက္ေၾကာေတာ႔ တအားးတက္တယ္။ :(
ReplyDeleteလမင္းခ်က္ထားတာေလး ျမင္ရတာ သားေရက်ခ်င္စရာ။
ခ်စ္တဲ႔
ျမတ္
က်မအႀကိဳက္ဆုံးထဲမွာ၊
ReplyDeleteအုန္းႏို ့ေခါက္ဆဲြကေတာ့ထိပ္ကေပါ့။
အရမ္းေကာင္းဘဲ၊
ဟို...ဘဲသြားနဲ ့ဆို..ဂြတ္လိုက္မဲ့ျဖစ္ျခင္း...
:))))
အုန္းနို ့ေခါက္ဆဲြဆိုအရမ္းၾကိဳက္တယ္ ဟီးဟီး
ReplyDeleteေသြးျမန္ျမန္တိုးျပီး ဂိေအာင္စားပလိုက္အံုးမယ္
ဟင္းရည္ခ်က္ရင္ေရွာက္ရြက္ၾကမ္းေလးထည့္ခ်က္ၾကည့္ပါလား...တက္တာသက္သာမယ္ထင္တယ္...
ReplyDelete