ဒီတစ္ခါေတာ့ လမင္းတို ့ဘက္က မုန့္ဟင္းခါးခ်က္နည္းေလးတင္ေပးလိုက္ပါတယ္။။။
ဧရာ၀တီတိုင္းဘက္က ဒီနည္းပဲ ခ်က္ၾကပါတယ္။။။ လမင္းရန္ကုန္စေရာက္ေတာ့ ရန္ကုန္မုန့္ဟင္းခါးမစား
တတ္သလိုေပါ့.. ေၿမာင္းၿမ မုန္ ့ဟင္းခါးေတာ့တစ္ခ်ဳိ ့ရန္ကုန္ကလူေတြၾကိဳက္ၾကပါတယ္။။။
ေၿမာင္းၿမ မုန့္ဟင္းခါးေပါ့ ။။ေဒၚခ်ဳိေတာ့မဟုတ္ဘူးေနာ္... ေဒၚလမင္းပါ..:D
ဧရာ၀တီတိုင္းဘက္က ဒီနည္းပဲ ခ်က္ၾကပါတယ္။။။ လမင္းရန္ကုန္စေရာက္ေတာ့ ရန္ကုန္မုန့္ဟင္းခါးမစား
တတ္သလိုေပါ့.. ေၿမာင္းၿမ မုန္ ့ဟင္းခါးေတာ့တစ္ခ်ဳိ ့ရန္ကုန္ကလူေတြၾကိဳက္ၾကပါတယ္။။။
ေၿမာင္းၿမ မုန့္ဟင္းခါးေပါ့ ။။ေဒၚခ်ဳိေတာ့မဟုတ္ဘူးေနာ္... ေဒၚလမင္းပါ..:D
ပထမ ငါးၿပဳတ္ပါမယ္.. လမင္းေတာ့ မုန့္ဟင္းခါးဆို ငါးခူပဲ သုံးပါတယ္.. ဂ်င္း စပါးလင္. ငါးၿပာရည္. နႏြင္
ေရာၿပဳတ္ပါတယ္။။။ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ဆိုရေပမဲ့ လမင္းေတာ့ မိနစ္ ၂၀ ေလာက္ထားလိုက္တယ္။။
ငါးကုိအရုိးထုတ္ ၾကက္သြန္နီ ၿဖဴ နဲ ့ဆီသတ္ နႏြင္းထည့္ပါတယ္...
အေရာင္က အ၀ါေရာင္ေပါ့.. ဆီသက္ၿပီ ငါးႏႊင္ထားတာ ထည့္ပါတယ္..ငါးၿပဳတ္ရည္ဆူလာရင္ ငါးဆီသတ္ထားတာ
ထည့္လိုက္ပါတယ္။။ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ၾကာရင္ ဆန္မွုန္ ့ေရေဖ်ာ္ထည့္ပါတယ္။။ ေနာက္ထပ္ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ၾကာရင္ေတာ့
ငရုပ္ေကာင္းရယ္ ၾကက္သြန္ၿဖဴရယ္ေထာင္းထားတာကုိ ထည့္ပါတယ္။။ လမင္းငရုပ္ဆုံ မိုက္တယ္ေနာ္.. :D
ဒီပုံၿဖစ္သြားပါၿပီး ၁၅ မိနစ္ေလာက္ဆိုစားလို့ရပါၿပီး လမင္းေတာ့မီးေအးေအးေလးနဲ ့ထားလိုက္တယ္..ဌက္ေပ်ာအူ မရွိလို ့
တရုတ္ဆိုင္က ဘာဥလည္းသိဘူး တရုတ္လို ့ေရးထားတယ္။။ ဒီကေတာ့အဲဒါကုိဌက္ေပ်ာအူအေနနဲ ့ထည့္ၾကတယ္ ။။
မဆိုးဘူးေကာင္းသားပဲ..
ပြဲၿပင္ထားေတာ့ရန္ကုန္နဲ ့မတူဘူး ။။။ ပဲမွဳန့္ ဆီက်က္ ထည့္ၾကပါတယ္။။ ငရုပ္ နံနံပင္.. ပဲသီးစိမ္းတို ့ထည့္စားတတ္ၾကတယ္။။ ၿပင္ထားပါၿပီး။။။
စားပါေတာ့မယ္... လမင္းတို ့ဘက္ကေတာ့ ဘဲဥထည့္စားေလ့မရွိၾကပါဘူး။။ အီၾကာေကြးနဲ ့ေတာ့တစ္ခ်ဳိ့ေတြစားတတ္ၾကပါတယ္။။ ခ်က္ေနရင္ဆိုေတာ့ တစ္ခ်ဳိ့ပုံေတြမရုိက္မိလို ့အဆင္ေၿပတာေလပဲ
တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။။ခ်က္ရတာလြယ္ၿပီးစားလို ့လည္းေကာင္းပါတယ္.. ရန္ကုန္မုန့္ဟင္းခါးကနည္းနည္းအလုပ္မ်ားတယ္။။:P
လမင္းကေတာ့ ကုိယ့္ေဒသကခ်က္နည္းပဲၾကိဳက္တယ္... အၾကိဳက္ခ်င္ေတာ့မတူဘူးေပါ့ေနာ္.
ဘူးသီးေၾကာ္ပါ မုန့္ဟင္းခါးနဲ ့စားစား ဒီတိုင္းပဲစားစား ေၾကာ္စားၿဖစ္လို ့ထည့္ေပးလိုက္ပါတယ္။။။ေၾကာ္နည္းကလြယ္ေတာ့
မေရးေတာ့ပါဘူး။။ .
ဒါကေတာ့ေကာက္ဆြဲေၾကာ္ ကေလးတစ္ေယာက္ေမြးေန့မွာ လက္ေဆာင္အေနနဲ ့ေၾကာ္ေပးလိုက္တာ ေမြးေန ့လက္ေဆာင္ေပါ့..:D
ေနာက္ပုိင္းလမင္းခ်က္နည္းသိပ့္မတင္ေတာ့ဘူးေနာ္.. ၀ိတ္ခ်ေနလုိ ့ရွိတာနဲ ့ၿဖစ္သလိုပဲစားေနပါတယ္။။
မုန့္ဟင္းခါးေတာ့မစားတာၾကာလို ့ ၿပီးေတာ့ ေၿမာင္းၿမနည္းလည္းမတင္ဖူးေသးတာနဲ ့တင္ေပးလိုက္တာပါ။။
အားလုံးက်န္းမာေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ...:)
၀ိတ္ခ်ေနတာလား ၀ိတ္က်ေနဦးမယ္ ဒီေလာက္စားေနတာ ဟိ
ReplyDeleteက်ပါတယ္ လြင္ၿပင္ရ.. ၀ိတ္ေတာ့မဟုတ္ဘူး စိတ္ဓာတ္ :P
Deleteဟင္းခ်က္နည္းကိုေတာ့ မွတ္သားခဲ့တယ္.. ၾကည္ျဖဴက မုန္႔ဟင္းခါးဆို သိပ္ႀကိဳက္တယ္ေလ..
ReplyDeleteဘူးသီးေၾကာ္နည္းေလးေျပာျပပါလားရွင္။ လွလိုု ့စားေကာင္းမဲ့ပံုုမိုု ့လိုု ့သိခ်င္လိုု ့ပါ ညီမေရ။
ReplyDeleteအေၾကာ္မွုန့္ရယ္..ဂ်ဳံၽမုန့္ရယ္.. အေၾကာ္မွဳန့္ ၂ ဆ ဂ်ဳံမွုန့္ ၁ ဆ ပဲငံၿပာရည္နဲနဲထည့္ပါတယ္
Deleteအေရာင္လွေအာင္ အရည္က နဲနဲပ်စ္ပ်စ္ေလးေဖ်ာ္ပါ..Baking soda နဲနဲထည့္ပါတယ္..
အဆင္ေၿပပါေစရွင္...
ေက်းဇူးေနာ္ညီမ။
Deleteမုန္႔ဟင္းခါးေလးကို ၾကည္႔ရင္း ၾကည္႔ရင္း
ReplyDeleteအသံတစ္သံေတာ့ တိုးတိုးေလးၾကားလိုက္၇တယ္
အဲသည္ အသံက (ဂလု) တဲ့
ဟဲ အားေပးသြားတယ္ေနာ္
ရွလြတ္ရွလြတ္ တြယ္ခ်င္လာပီ
ReplyDeleteၿဖစ္ဖူးၿဖစ္ဖူး နက္ၿဖန္ခ်က္ခိုင္းရမယ္
မလမင္းေရ အုန္းနို ့ေခါက္ဆဲြခ်က္နည္းေလးေကာ
ReplyDeleteတင္ေပးပါအံုးေနာ္ ကၽြန္ေတာ္က မုန္ ့ဟင္းခါးထက္
အုန္းနို ့ေခါက္ဆဲြပုိၾကိဳက္တယ္ဗ်
အမေလး ဇက္ေၾကာေတာင္တက္တယ္ဟီးဟီး
မိုးသူေရ အမ ခ်က္ၿဖစ္ရင္ တင္ေပးပါမယ္.. အမသိပ္မစားၿဖစ္ေတာ့..
Deleteမခ်က္ၿဖစ္ဘူး ဒီတစ္ရက္နွစ္ရက္ၾကိဳးစားၾကည့္လုိက္မယ္.. ပစၥည္းစုံရင္ေတာ့
ခ်က္ပါမယ္... ရွင္...
ဗိုက္ဆာေနတယ္ း(
ReplyDeleteဖတ္တြားတယ္ဂ် တစ္ရက္ေလာက္ေတာ႔ စမ္းမယ္ ဟဲဟဲ
ReplyDeleteမမေရ..မုန္႔ဟင္းခါးေလးလာစားသြား..ဟုတ္ပါဘူး..လာသေရက်သြားပါတယ္ရွင္..သေရက်ဆုိ မမမုန္႔ဟင္းခါးေလးကလဲ စားခ်င္စရာကုိး.....
ReplyDeleteမုန္႕ဟင္းခါးခ်က္နည္းေလးမွတ္သားသြားပါတယ္ခင္ဗ်...
ReplyDeleteမုန္႔ဟင္းခါးေတာ့ ဘယ္ေဒသခ်က္ခ်က္ျဖစ္ျဖစ္ကို ၾကိဳက္တာအစ္မေရ ..ကိုယ္တိုင္က်ေတာ့ မေတာက္မေခါက္ေလာက္ပဲခ်က္တတ္တာဆိုေတာ့ ဘယ္လိုမွ စားေကာင္းဘူးရယ္ :)
ReplyDeleteေျမာင္းျမေဒၚလမင္း မုန့္ဟင္းခါး စားသြားပါတယ္ေနာ္
ReplyDeleteေျမာင္းျမ.မြင္းငါးနဲ႔.ရန္ကုန္မြင္းငါး..အရသာမတူကြဲျပားေပမယ့္.ႏွစ္မ်ိဳးလံုးႀကိဳက္တယ္... ဒီမွာေတာ့ ေျမာင္းျမက အေဒၚႀကီးတစ္ေယာက္ေရာင္းတယ္..ပဲသီးလားမသိပါဘူး..အဲဒါေလးေတြပါထည့္ေသးတယ္..
ReplyDelete